אקזוטיקה והיסטוריה, "המשחק הגדול" ובודהיזם, שווקים אותנטיים ונאות מדבר נידחות שזורים אלו באלו על הדרך המרתקת בעולם, "דרך המשי". די בכוחן של צמד המילים לרגש ולהצית את הדמיון על שיירות גמלים דו דבשתיים החוצות בצלליתן את דיונות החול, הנעות ברוח, ועל נוסעים שרשמו את מסעותיהם בציר הדרך בין מזרח ומערב. בדרך זו, הקשורה בשמם של אלכסנדר מוקדון ומרקו פולו, של ההונים ושל המונגולים, של צבאות ערב וצבאות מונגוליים, של שבטים סקיתים, טורכמנים, הונים ואריים – קשורות שתי המדינות אליהן אנו נוסעים.
באלף השנים האחרונות ידעה מרכז אסיה תהפוכות רבות: מסעות כיבושים נרחבים ושליטה כוחנית, התיישבות והתקבעות של אוכלוסייה שבטית-נוודית מפוזרת, התייצבות דרכי מסחר חוצות היבשת, ומעל לכל: מפגש תרבויות מיוחד במינו. לאחר התפוררותה של האימפריה המונגולית ועלייתה של האימפריה הטימורית ולאחריה הח'אנות האזוריות, החלו יושבי האזור לפתח זהויות אתניות עצמאיות וליצור הגדרות של עמים נפרדים. רוב הקבוצות האתניות היו בעלות עבר היסטורי משותף – צאצאים לשבטים נוודים, שהבולטים שבהם היום הם הקזאחים, האוזבקים והקירגיזיים. עם הגעת רוסיה הצארית במאה ה-19, שורטטו כאן לראשונה (ובאופן שמשמש אותנו עד היום) קווי גבול בין אזורי משכנם העיקרי של אותן קבוצות. אלו העניקו לרפובליקות שהתקיימו תחת ברית המועצות דאז סוג מסוים של הגדרה עצמאית-לאומית (והאיצו אותה) וכלכלה נפרדת.
בטיולי סבים-נכדים יש פעילויות מותאמות לילדים (10 – 18), שחלקן אינו מצוין, ויותאם לנכדים שירשמו לטיול.
הערה: המסלול מבוסס על טיסות שפועלות בזמן פרסום המסלול, סביר שעד הכרטוס יהיו הרבה יותר אופציות בטיסות הבינלאומיות והפנימיות.
יום 1 | 25.9.25 | טיסות לאלמטי שבדרום קזחסטן
נצא בבוקר בטיסות לאלמטי (Almaty, אלמה אטה), שבדרומה של קזחסטן – המדינה הגדולה ביותר במרכז אסיה והעשירה מביניהן. דרומה של קזחסטן מושפע מהיותו מצפון לרכסי הטיאן שאן (אלטאי) ומדרום לערבות ולמדבריות הקרים של מרכז אסיה (סיביר) – אזור של רכסי האלטאי, אזורים מיוערים ברחבי עלים ובנשירים ובמחטניים, אגמים ונהרות שוצפים ויפיפיים, שמורות טבע שהן מקלט לבעלי חיים בסענת הכחדה (כמו נמר השלג, פלמינגו, ברבורים לבנים ועייטים). קזאח חאנאת (שמה העתיק של קזחסטן) הוקמה כבר במאה ה-15 ע"י השבטים הטורכמניים-קזחים ונשארה כמדינת נוודים (הקיימים עד היום).
השלטון הסובייטי הקים כאן פרויקטים גדולים, אבל גם השתמש באזור כמקום להגליית מתנגדי משטר. כלכלתה נשענת על נפט ומחצבים, על מפעלי ליצור חשמל ומפעלי תעשייה אחרים, ועל החכרת שטחים לרוסיה לצרכי תוכניות חלל ואימוני טיס. היא מוכרת לנו מהספר "והיום אינו כלה" ומהסרט "בוראט" – שווה לקרוא ולראות לפני הטיול.
עם הנחיתה ניסע למלון ללינה.
יום 2 | 26.9.25 | אלמטי היפיפיה – לשחק בקוק טובה, לראות את מוזיאון המוסיקה ולנסוע ברכבת חשמלית
את יומנו נתחיל בפארק פאנפילוב (Panfilov Park) שבליבו נמצאת קתדרלת זנקוב (Zenkov Cathedral), אחד ממבני העץ הגבוהים ביותר בעולם, ואנדרטה לזכר החללים הקזחים במלחמת העולם ה-2. לאחר מכן ניסע לגבעת קוק טובה (Kok Tobe) – לא, לא מחלקים קוק בטיול – פארק "הגבעה הירוקה" כדי ליהנות מיופיה של אלמטי וסביבותיה. נשחק במתקנים שבמקום, נאכל אוכל רחוב בדוכנים, ונמשיך אל ה"באזאר הירוק" (Green Bazaar) של אלמטי – שוק שמציע הכל: אוכל, ביגוד, הנעלה, כלים, ועוד. חוויה לעין ולחיך.
ארוחת ערב ולינה באלמטי.
יום 3 | 27.9.25 | טיסה לבישקק – עיר רשמית וחדשה לעם עתיק
בבוקר נעלה על טיסה אל העיר בישקק (Bishkek), בירתה של קירגיזסטן שבמרכז אסיה. בישקק משמעה "מחבצה" – שם שהיא קיבלה עם קבלת העצמאות ב-1992. זו עיר מעניינת, למרות שכל ההיסטוריה שלה מתפרשת על 125 שנים בלבד – בהן רוסיה הצארית הכריחה את האוכלוסייה הקירגיזית להתקבע ביישובי קבע, לקבל חינוך ורפואה מתקדמים, לאמץ תעשייה וטכנולוגיה של המאה ה-20, ובעיקר להיות "יותר רוסים". בעיר התהווה הגרעין הלאומי-תרבותי של המדינה, לרבות ספרות קירגיזית, הכתב המיוחד למדינה זו והנרטיב הישן-חדש. כל אלו מיוצגים במבני העיר!!
עם הנחיתה נצא לראות את העיר בישקק. נטייל בכיכר אלא טו (Ala Too Square) "כיכר ההרים השמיימיים", בה ניצב עד התמוטטות ברה"מ פסלו של לנין, אשר הועבר לכיכר אחרת על שמו, ובמקומו הוצב ב-1999 "פסל החופש הקירגיזי" (Erkindik), אשר מורכב מסמלים טעונים המרכיבים את הנרטיב הלאומי החדש. סביב לכיכר ניצבים מבניה הממלכתיים של העיר ושל קירגיזסטן: התיאטרון, בניין הממשלה ("הבית הלבן"), הפרלמנט והאוניברסיטה הגדולה "ארבייב", כשבחזיתה פסלו את הסופר המפורסם אייטמטוב.
בצהרים נעשה סיור אוכל: נכיר קצת את אוכל הרחוב, את הדוכנים בשוק הגדול (Osh Market) של העיר ואת התוצרת המקומית (וגם נצטייד לפיקניק של היום הבא) ונקנח במנה או שתיים מיוחדות.
ארוחת ערב קירגיזית ולינה בבישקק.
יום 4 | 28.9.25 | השמורה האלפינית במהלך נהר הצ'וי והמשך הסיור בבישקק
הבוקר ניסע אל הפינה המערבית של עמק הצ'ו (בו ממוקמת בישקק) – אחד משני האזורים הנמוכים של קירגיזסטן, רק 900 מטר מעל פני הים. נבקר בשמורה אלא ארצ'ה (Ala Archa Park) – הנקודה בה נהר הצ'וי, היורד מהמדרגה הגבוהה יותר (אליה נעלה מאוחר יותר היום) וחוצה את עמק הצ'ו – נשפך אל מדבריות קזחסטן. זהו פארק אלפיני, עם עצים מחטניים מעורבים ברחבי עלים, וחיות יער קטנות. נטייל בפארק, נרכב על סוסים (גם סבים וסבתות אם ירצו) ונעשה פיקניק. לאחר מכן נחזור לבישקק לטייל מפארק האלון אל כיכר הניצחון (Victory Square), בה "מחכה" אישה (כבר עשרות שנים) לאהובה שישוב מהמלחמה, אל מונומנט קורמנזן דטקה (Kurmanzhan Datka) ואל כיכר לנין (Lenin’s Monument).
ארוחת ערב ולינה במלון בבישקק.
יום 5 | 29.9.25 | מסע ג'יפים אל המדרגה הגבוהה יותר בהרים השמיימיים ואל האגם המופלא
בבוקר נצא ברכבי שטח דרומה לכיוון אגם סונקול היפיפה (Sonkul Lake) הנמצא בגובה 3,016 מטר, אליו נגיע ביום המחר. עתה אנו עולים מדרגה גאולוגית אחת אל עמק סוסמיר, ונראה נחלים ונהרות – מקור המים של אסיה, הנשפכים לנהרות וזורמים אל אוזבקיסטן ואל ימת אוראל, ויוצרים את נאות המדבר בהן קמו הערים שלה – חיווה, סמרקנד, בוכרה. נראה את כרי הדשא הגדולים, אותם עזבו הנוודים ועלו (לכל הקיץ) אל המקומות הגבוהים והירוקים עם עדרים גדולים של סוסים, כבשים ועזים ויאקים. נעלה דרך מעבר הרים, החוצה את שרשרות ההרים העוטפים את המדרגה, המושלגים בחורף, ולעתים קרובות גם כל השנה. נגיע אל קיזיל אוי (Kyzil Oi) – כפר קירגיזי טיפוסי (שייתכן וחלקו הגדול יהיה ריק – ואת אנשיו ניפגוש מחר במדרגה הגבוהה עוד יותר). עם הגעתנו נשחק משחק כדורגל (או משחק כדור אחר) מול המקומיים, נטייל בכפר ונראה את אורח החיים, לאחר מכן נתחלק לבתים – שכן הכפר משכיר את חדריו ל"לינה אקולוגית" – שם אחר ללינה שלא מייצרים בעבורה מלונות ובתי הארחה שרחוקים מאופיה של התרבות המקומית.
נאכל ארוחת ערב ונלון בבתים מקומיים – חוויה שמאפשרת להבין כיצד המקומיים חיים בבתי הקבע, אליהם הם התיקו את אורח החיים הנוודי.
*בטיול אוקטובר נראה את התנועה ההפוכה – ירידת העדרים והנוודים אל האזורים הנמוכים והמוגנים.
יום 6 | 30.9.25 | מסע ג'יפים אל האגם המרהיב
היום נעלה עוד מדרגה – אל המדרגה הגאולוגית העליונה. נעבור דרך מעברי ההרים, שגובהם מעל 3,000 מטר (למשל Kalmak Ashuu Pass [3,665 מטר]) החוצים את רכס מולדו טואו (Moldo Too Range, אחד מרכסי הטיאן שאן ששיאו באזור זה 3,900 מטר). נעצור ונתפעל מהנוף – ולא נפסיד אף נקודה יפה. אחר הצהריים נגיע אל אגם סונגקול (Sonkol Lake), נטייל רגלית, נראה את הפטרוגליפים (ציורי סלע עתיקים), נרכב על סוסים ונבנה יורטה.
ארוחת ערב ולינה על חופו של האגם ביורטות מקומיות (2 ביורטה, שירותים ומקלחת ציבוריים).
*ייתכן ואת הדרך הלוך נחליף בדרך חזור, הכל בהתאם למצב הדרכים והמעברים באותו יום.
**ייתכן והרכיבה על סוסים או את בניית היורטות יעשה ביום המחר.
יום 7 | 1.10.25 | משחק האולג טרטיש ומסע ג'יפים אל שולי הפמיר ודרכי המשי המסתוריות
בבוקר לפני שניפרד – נשב לראות משחק אולג טרטיש (Uluek Tartish Game) – הכדורגל המקומי שמבוצע באמצעות סוסים והכדור הוא… את זה תגלו במקום.
לאחר מכן, ניפרד מחופי האגם השמיימי והנפלא הזה ונרד דרך אחד המעברים היפים – מולדו אשואא (Moldo Ashuu, 3,346 מטר גובה) ונרד אל המדרגה הגאוגרפית הנמוכה יותר, עליה נפרש אגם איסיקול והעיירות קוצ'קור, נארין וקרקול – שסביבן נבלה בימים הבאים. בדרך אל נארין (Naryn) נראה נהרות שוצפים החוצים את קירגיזסטן, בעיקר את נהר נארין, הזורם צפונה, מקיף את המדרגה הגבוהה, ויורד בעמק סוסמיר דרומה, אל אזור ג'ללעבד ומשם אל נהר הסיר דריה החוצה את אוזבקיסטן וקזחסטן ונשפך אל ימת אראל. עוד בתקופה הסובייטית הוקמו על הנהרות האלו סכרים להפקת חשמל, והגדול בהם נמצא באזור ג'ללעבד ויוצר את מאגר המים הגדול במרכז אסיה (55 ק"מ אורך, 284 קמ"ר, 19 מיליארד קוב מים). תחנה זו מפיקה את רוב החשמל במדינה (1200 מגהוואט)! זו אחת הסיבות שקירגיזסטן מהווה את מגדל המים של מרכז אסיה (על הסוגיה הגאופוליטית הזו נדבר בטיול).
נמשיך על דרכי המשי מזרחה, אל אחד המעברים הגבוהים בין רכסי הטיאן שאן ורכס הפמיר – מעבר טורוגאר (Torugart Pass) שגובהו 3,752 מטר. לא נגיע אל המעבר, אך נראה את הקרוואנסראי (אכסניית דרכים) שבה לנו אותם הולכים כל הדרך.
ארוחת ערב ולינה באזור טאש ראבאט ביורטות.
יום 7 | 2.10.25 | מסע ג'יפים חוצה רכסים אל קוצ'קור וקז'יסיי – נופים משגעים
ניסע לאורכו של נהר נארין אל אזור הניקוז שלו, ונמשיך מעלה אל רכסי הטיאן שאן העוטפים את אגם איסיקול מדרום; רכסים אלו מכונים רכסי אט-באשי. נעבור כמה מעברי הרים, ונהנה מנופים מרהיבים. נמשיך עד קוצ'קור (Kochkor) – עיירה המנסה לשמור על המלאכות המסורתיות הקירגיזיות, אותן ניסו הסובייטים למחוק ולהעלים. כשנגיע לקוצ'קור ניכנס למוזיאון קטן המשמר כלים וחפצים עתיקים, ממשיך ומייצר בדי ושטיחי לבד, נהנה מארוחת צהריים ומקניה של מזכרת אחת או שתיים – תרומה להמשך השימור והתיעוד. לאחר מכן ניסע אל הכפר קז'יסיי שלחופי האגם החם – זה שאינו קופא בחורף, למרות שכל סביבתו קפואה ומושלגת וכל גופי המים הופכים לקרחונים.
לינה וארוחת ערב במלון בקז'יסיי (Kajisay).
יום 8 | 3.10.25 | מסע ג'יפים מקז'יסיי לקרקול, לאורך חופי האיסיקול – יום של אהבה
נקום בבוקר ונראה מול עינינו את אגם איסיקול (Issyk Kul) – האגם הגדול ביותר בקירגיזסטן והשני בגודלו במרכז אסיה ואחד מהאגמים האלפינים הגדולים בעולם. הוא מוקף בשני רכסים של הטיאן שאן (אלא טו בקירגיזית), כמו בתנועת מלקחיים. האגם נחשב ל"מקור האהבה בעולם", ונשזרו סביבו אגדות רבות, אותן כמובן נשמע בטיול.
ניסע לאורך חופו הדרומי של האגם, אל ג'טי אוגוז (Djety Oguz) "שבעת השוורים", העשויים מאבן חול אדומה וניצבים בתוך יער מחטני; מחשופי סלע מיוחדים אלו נישזרים בסיפור מקומי מרגש. נמשיך אל עמק קרחוני בסרקון (Basrkoon Valley), בו נעשו ניסויי חלל ובו מונצח אחד מהקוסמונאוטים הגדולים של כל הזמנים – הקוסמונאוט הרוסי המפורסם יורי אלכסייביץ' גגארין! נטייל בינות עצי האורן, נהנה מכרי הדשא, נעלה למפלון ואף האמיצים יתרחצו פה… ונדבר על הכרייה באזור.
נעצור אצל בזייר, המגדל ומאלף עיטים לצייד. נראה את האיש, נצר למשפחה ארוכת דורות של מגדלי נשרים, ואת הנשרים שלו – בחיים אצלו מאז היותם גוזלים. נראה אתכם מחזיקים את העוף הכבד והגדול !
לקראת ערב נגיע אל העיר החשובה והגדולה קרקול (Karakol) בה חיים מיעוטים שונים, ביניהם הדונגנים המוסלמים-סיניים, גרמנים שרידי מלה"ע ה-2, רוסים. עם הגיענו נצא לארוחה מיוחדת שמכין המיעוט הדונגני – מוסלמים-סיניים – ונהנה ממופע של אחת מלהקות המאנאסצ'י המפורסמות בקירגיזסטן, שתספר לנו את הסיפור של הקירגיזים ותנגן לנו בכלי נגינה מקומיים ועתיקים.
בסוף היום נזדכה על הג'יפים (ביום המחרת יחכה לנו אוטובוס שייקח אותנו בימים הבאים).
לינה בקרקול.
יום 9 | 4.10.25 | משאית היברידית לקניון אלטין ארשאן – יער ומים ועמק אלפיני ורחצה במעיינות חמים
בבוקר נצא לעוד הרפתקה: ניסע במשאית סובייטית משוריינת ומותאמת לתוואי הדרך, "שאריות הצבא", לכיוון החלק הקירגיזי של הרי הטיאן שאן (Tien Shan) "ההרים השמימיים". הטיאן שאן הוא חלק מהקימוט האלפיני-הימלאי הגדול שהרים את ההימלאיה, את הרמה הטיבטית, את הרי הפמיר ואת ההרים השחורים. ניכנס לעמק אלטין ארשאן (Altyn Arshan), וניסע עד חלקו העליון – עמק אלפיני יפיפה ירוק ופורח, שגובהו 3,030 מטר, בו נובעים מעיינות חמים ומרפאים (Hot Mineral Springs)(לפחות את טלטולי הדרך). נטבול במעיינות ונהנה מארוחה קטנה. לאחר מכן נצא להליכה רגלית במורד הקניון הזורם, לאורך היער המחטני, הנהר הזורם והשדות הפורחים. לאחר ביום ההליכה, ניסע חזרה לקרקול ונראה את המסגד של בני הדונגן (Dongan Mosque), שנבנה ללא מסמרים, והקתדרלה הרוסית של השילוש הקדוש (Russian Chatedral), הבנויה בעץ בסגנון רוסי פרובוסלבי ייחודי. הכנסייה הוסבה לשמש כבית חרושת בעת השלטון הרוסי, וחזרה לתפקד ככנסייה לאחר שהקירגיזים קיבלו את עצמאותם.
ארוחת ערב ולינה בקרקול.
יום 10 | 5.10.25 | מורדות הקונג אוי אלא טו אל עמק קרקרה
נתחיל את הבוקר במוזיאון ניקולאי מיכאלוביץ פרזוולסקי (Przhevalski Museum), המוקדש לאחד מגדולי מגלי העולם ואחד מהגאוגרפים הרוסים החשובים והלא ידוע. הוא גמא ברגל 31,000 ק"מ, מיפה הרים, נהרות ואגמים, בעיקר באזורים הגבוהים של אסיה, ומדבריות, ובעיקר את הגובי, הכיר למדע 200 מינים של צמחים שלא היו מוכרים, עשרות מינים של חרקים, ציפורים ויונקים, ביניהם הדוב הטיבטי וסוס פרא שכונה על שמו (והיום אחרי תהליך החזרה לטבע הוא ממשיך לחיות בשני עדרים בתחומי מונגוליה). כיוון שהוא נפטר בקרקול ב-1888, הפך מכון המחקר שלו למוזיאון המנציח את פועלו.
לאחר מכן נצא מזרחה לעבר עמק קרקרה (Karkara Valley), היושב על הגבול סין-קזחסטן-קירגיזסטן. זהו יום שטח נפלא: ניסע לאורך נהר הקרקרה, דרך כמה מעברי הרים גבוהים, כשהגבוה בהם הוא 3,900 מטר. נצפה ממעבר אק טוק על שיאי רכס הטיאן שאן, הנמשך ממזרח למזרח כ-3,000 ק"מ: הר פיבודי ("פסגת הניצחון", 7,500 מטר) והר חאן טנגרי ("אדון האל", 7,000 מטר). זהו אזור נפלא של רועים ונוודים – קירגיזיים, קזחים, אויגורים ורבים אחרים, החיים על כרי הדשא לצד עדריהם. נמשיך בנסיעה לאורך הגבול הקזחי עד למחנה היורטות שבקרקרה. נטייל מעט ברגל ונתרשם מהחיים הפשוטים והפסטורליים של התושבים.
ארוחת ערב ולינה ביורטות משוכללות ומדוגמות (עם שירותים ומקלחת פרטיים) – זוג בכל יורטה.
יום 11 | 6.10.25 | חציית דרומה של קזחסטן היפיפה וקניוני המדבריות הקזחים
בבוקר נצא צפונה אל הגבול בין קירגיזסטן וקזחסטן, ואחרי החצייה ניסע באזור מדברי "קיצוני". נעצור ונבקר בקניון צ’ארין (Charyn Canyon) הסמוך לגבול הסיני. אורך הנהר 90 ק”מ והקניון – 400 מטר. נרד אל קרקעיתו ונטייל לאורך הנהר בין תצורות אבן החול האדומה היפיפיות שנוצרו בשל אירוזיה של מים ורוח. נמשיך אל שוק בכפר אויגורי – עם טורקו-מונגולי, שרובו חי באזור סין ג’יאנג במערב סין (נמצא ביום במאבק עם השלטונות הסיניים).
עם הגעתנו לאלמטי, נאכל ארוחת ערב ונלון בה.
ימים 12–13 | 8.10.25–7 | אתרי הסקי הקזחים הגבוהים וטיול בעיר המפותחת אלמטי
בבוקר נבקר בשמורת הרי לי אלטאי (Ili Alatau Mountains) – שמורה הררית שגבהיה נעים מ-600 עד 5,000 מטר. בשמורה נבקר במדאו (Medeo) – אזור נופשוני סקי, ובאזורי הגלישה שימבולק (Shymbulak) שגובהו 2,260 מטר אליו נעלה בעזרת רכבל; עד אמצע המאה הקודמת טיפסו חובבי סקי על ההר במשך 3 שעות, וגלשו מטה 15 דקות. נהנה מהנוף המרהיב שיתגלה לנו! על ההר יש גם מתקנים מעניינים ומאתגרים המחכים לילדים.
לאחר מכן נחזור לעיר ונטייל באזורי הקניות – ואולי קצת נבזבז ונשקיע בקזחסטן.
בערב ניסע אל שדה התעופה על מנת לעלות לטיסה חזרה לארץ.
אופי הטיול
טיול לקירגיסטן ולקזחסטן הוא בעיקרו טיול טבע ונוף מרהיב של הרים ונהרות, לצד אוכלוסייה (ומדינה) בראשית דרכה, אוטנטית, חמה ונעימה, ומעניינת. שתי המדינות (למרות שקירגיזסטן היא בין העניות וקזחסטן היא העשירה שבהן) הן מדינות בעלות מאפיינים של עולם שלישי, ושתיהן בזמן הטיול "נערכות" לחורף, וייתכן והוא יפתיע אותנו בטיול במעט… לכן על אף שאנחנו עובדים עם נותני שירותים מהשורה הראשונה, עדיין ייתכנו אתגרים, שלא תמיד נדע על קיומם מראש (לדוגמה כבישים סגורים מפאת שיפוצים, מפולות וקרח, שינויי מועדים של אירועים וכיו"ב). היו מוכנים לכך.
מחיר הטיול למטייל בחדר זוגי (בקבוצה של 10–14 מטיילים): יפורסם בקרוב
תוספת ליחיד בחדר: 550 €
המחיר מבוסס על טיסות הקיימות ברגע פרסום המסלול, וכידוע מחירן גבוה כרגע. במידה ויוזלו הטיסות עד שלב הכרטוס – יוזל מחיר הטיול בהתאם.
מחיר הטיול כולל:
- טיסות בינלאומיות דרך יעד ביניים לאלמטי, ע"פ מחיר ביום פרסום המסלול, וטיסה פנימית לבישקק.
- לינה במלונות, בבתי מקומיים וביורטות.
- כניסות לכל האתרים, המוזיאונים והשמורות.
- כלכלה על בסיס כלכלה מלאה.
- מים לשתיה חופשית.
- תחבורה: רכבי שטח WD4 ג'יפים (טויוטה לנד קרוזר, או דומה) בנהיגה עצמית. אפשר לקחת רכב שטח לזוג (בתוספת תשלום) או רכב גדול יותר של 5 – 6 מטיילים.
- רכיבה על סוסים.
- מדריכה ישראלית ומדריך מקומי צמוד.
- דמי טיפול ורישום ומסי הנמל והדלק נכונים ליום פרסום הטיול. (במידה ויחול שינוי, המחיר ישתנה בהתאם).
- מפגש להכנה לטיול.
- רחצות וטבילה במעיינות חמים.
- תשר לנותני שירות בחו"ל (התשר למדריך הישראלי אינו כלול).
המחיר אינו כולל:
- ביטוח רפואי ומטען (ממליצה לעשות מיד עם ההתחייבות לטיסות, ביטוח כולל ביטול נסיעה, וסעיף המכסה אתכם בספורט אתגרי).
- הוצאות בעלות אופי אישי.
- מסי נמל מקומיים שאינם נקובים בכרטיס ומשולמים בחו"ל.
הערות:
- המחיר מבוסס על קבוצה של לפחות 10 מטיילים. בטיול סבים-נכדים גילאי הנכדים יהיה 10 שנים ומעלה.
- חיסונים – יש לפנות ללשכת הבריאות המחוזית לקבלת החיסונים המתאימים.
- יתכנו שינויים במסלול, זמני יציאה או סדר המסלולים שאינם בשליטת "עלמא" וכן שינויים בסדר הביקורים במסלול על פי שיקולי מדריכי הטיול הישראלי והמקומי.
- הטיול מבוסס על הטיסות הקיימות בעת פרסום התוכנית, במידה ואם אלו ישתנו עשויה התוכנית להשתנות קמעה. הטיסות המופעלות ע"י חברת התעופה, הפעלתן ולוחות הזמנים שלהן אינם בתחום האחריות של "עלמא".
- מסי נמל, בטחון ומחירי הדלק נכון ליום 01/09/22 כפוף לשינויים עד ליום יציאת הטיול. שינוי במחירי הטיסות ומסי הנמל יגרום לשינוי במחיר לנוסע. אנו נכרטס כשתתהווה קבוצה, על מנת למנוע ספיגה של עליית המחיר.
- התשלום בשקלים/מט"ח, לפי שער הדולר המחאות והעברות גבוה ביום התשלום (של בנק לאומי) ויוסדר לפני מועד היציאה.
- לתשומת לבכם, יש צורך בלפחות 3 דפים ריקים בדרכון.
- יש צורך בדרכון בתוקף למעלה מ-6 חודשים מיום היציאה מהארץ ועד פקיעת תוקפו.
- עם ההרשמה תגבה מקדמה של 500 $.
- את יתרת התשלום ניתן לשלם בשיקים, במזומן או בהעברה בנקאית. (לא ניתן לשלם בכרטיס אשראי, למעט את כרטיסי הטיסה)
- התשלומים לטיול ייעשו בתשלום אחד עד שלושה תשלומים, עד מועד היציאה לטיול, לפי שער המחאות גבוה ביום התשלום.
דמי ביטול – שירותי קרקע
דמי ביטול מתייחסים לשירותי הקרקע, אם כורטסתם דמי הביטול תלויים במדיניות חברת התעופה
אנחנו ממליצים בחום לעשות ביטוח מיד עם ההרשמה, כולל סעיפי ביטול טיול
- עד 45 ימי עסקים לפני היציאה – אין דמי ביטול
- 45–30 ימי עסקים לפני היציאה – 250 $ לאדם
- 30–15 ימי עסקים לפני היציאה – 50% מהמחיר לאדם
- 15 ימי עסקים לפני היציאה או פחות – לא יהיו החזרים
- לתשומת לבכם, דמי הביטול המופיעים מעלה הינם דמי הביטול הרישמיים של בתי המלון ונותני שירות אחרים. יחד עם זאת, אנו נבחן כל מקרה לגופו ונעשה מצדנו מאמץ למזער את "הנזק" ככל שניתן. יותר מזה, במידה וביעד לא תתאפשר תיירות יוצאת – יוחזר כל הכסף, למעט תשלומים שכבר שולמו (חברות תעופה – שם הוא יוחזר לפי תנאי חברת התעופה). במידה והביטול הוא בעשרת הימים לפני היציאה לטיול – נעשה כל מאמץ לקבל החזרים/זיכויים מנותני השירות בחו"ל.